Блог •  6.04.2023 г.

Corteva Agriscience™ комбинира елитна генетика с новаторски технологии

Something went wrong. Please try again later...
IMG_CORN_BLOG.jpg
IMG_CORN_BLOG.jpg

Corteva Agriscience™ комбинира елитна генетика с новаторски технологии, за да отговори на нуждите на фермерите

Джонстън, Айова (8 март 2023 г.) — Pioneer® продължава работата си като се фокусира върху иновативни нови хибриди за царевица и соя с новата си продуктова гама за 2023 г. Новите продукти на Corteva Agriscience съчетават изключителни агрономични характеристики, потенциал за по-висок добив, и надграждане върху водещото представяне на продуктите, които фермерите видяха през 2022 г.

За да помогнат на фермерите да успеят, непрекъснатите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност в технологии, позволяват на селекционерите да създадат все по-надеждни нови продукти.

„Поставяме нуждите на фермерите като водещи за нашите решения при създаването на нови продукти“, казва Джъд О’Конър, президент на Corteva Agriscience Северна Америка. „Селекционерите създават, оценяват и избират нови хибриди и сортове от нашата разширяваща се генетична банка, които се представят отлично в различни условия за отглеждане. Ние стриктно оценяваме и подбираме продукти в продължение на много години и в множество географски области, като избираме тези само с най-ефективните им качества и характеристики.“

Портфолиото за 2023 включва нови 44 изключителни царевични хибрида и 36 нови сорта соя. Усъвършенстваните царевични хибриди са от новата линия Vorceed™ Enlist®, характеристика от ново следващо поколение на Corteva за по-добър контрол на диабротика – Западен царевичен коренов червей (CRW). Сред новите продукти при соята са 20 сорта A-Series на марката Pioneer® с характеристиката на соята Enlist E3®.

Създаване на царевични продукти

Като лидер в иновациите при семена царевица, Pioneer осигурява изключителни продукти, които отговарят и надхвърлят най-високите стандарти, за да максимизират потенциала за добив и постоянно да предоставят водещи решения на фермерите. Преди да излязат на пазара, бъдещите нови хибриди трябва да докажат своята добивност  по време на интензивни тестове, включително толерантност на предизвикателства на полето като болести, вредители и условия при лимитирана влага.

Данните от жътвите през 2022 г. са изключително успешни и сочат, че Pioneer успешно надгражда качествата на новите продукти, с фокус върху ключови предизвикателства – включително диабротика, повишена толерантност към суша и ключови заболявания.

Водещите в индустрията продукти Qrome® на марката Pioneer® осигуряват изключителни предимства на добив от 8,7 бушела от акър спрямо конкуренцията.

1. Чрез предоставяне на силна ефикасност и защита от диабротика, продуктите на Qrome превъзхождат конкурентните продукти на технологията SmartStax®. Като цяло, на 34-те най-добри платформи на Pioneer изпреварват конкуренцията с 5,5 бушела на акър в доходността през последните три години,

2. Демонстрирайки нашия ангажимент да предлагаме продукти, които се представят година след година все по-добре, продуктите Optimum® AQUAmax® на марката Pioneer® постигнаха изключително силно представяне през 2022 г. Те отбелязаха средно 5,1 бушела на акър по-високи резултати в добива спрямо конкурентите при всички възможни условия на отглеждане.

3. В допълнение, хибридите царевица с марка Pioneer® отчетоха предимство в добива от 5,9 бушела на акър в райони с високо нападение от болести и побеждаваха други конкурентни хибриди при всички възможни условия на отглеждане през 2022 г.

Изграждане на изключителни сортове соя

Като най-продаваната марка соя в Америка за повече от 20 години*, Pioneer продължава да затвърждава лидерската си позиция, като предоставя последователни иновации при соята. Pioneer® разширява предлагането си с A-series Enlist E3® за 2023 г. Тези сортове включват ключови характеристики за борба с цистообразуващи нематоди (SCN), синдром на внезапна смърт (SDS), бяла плесен, мана и други болести, намаляващи добива. Добивите и агрономичните характеристики, комбинирани с характеристиката Enlist E3 — която предлага гъвкав и ефективен контрол на плевели с хербицидна толерантност към 2,4-D, глифозат и глюфозинат — осигуряват сортове соя с висока производителност и рентабилност.

Семената соя с марка Pioneer® дават на фермерите постоянни резултати година след година. Акцентите от реколтата през 2022 г. включват:

Сортовете соя Enlist E3 на марката A-series на Pioneer® дават предимство в добива с 3,0 бушела от акър пред соя от други марки през 2022 г., отбелязвайки по-добри резултати в 71% от 2462 сравнителни опита.

В сравнение с общите конкурентни сортове соя Enlist E3, соята Enlist E3 от серията A осигурива предимство в добива от 2,3 бушела от акър в обширни опити във ферми през 2022 г., като дава по-добри резултати в 67% от тези опити в цялата страна.

Сортовете соя Enlist E3 представляват повече от 45% от цялата площ соя в САЩ през 2022 г., тъй като повече фермери откриха предимствата на системата за контрол на плевелите Enlist® плюс генетиката, ексклузивна за соята от A-Series.

Corteva увеличава инвестициите си в научноизследователска и развойна дейност, за да запази лидерството си в технологиите и възможностите за предоставяне на все по-добра генетика, а Pioneer надгражда силата си в диференцирана продуктова гама, за да отговори на търсенето на фермерите. Това дава възможност за тестване на повече характеристики и по-бързо пускане на нови продукти на пазара.

Данните за ефективността на продукта 1Qrome® се основават на средната стойност на сравненията, направени в Съединените щати до 11/11/22. Сравненията са с всички конкуренти, съответстващи на сегменти и в рамките на +/- 3 CRM на конкурентната марка. Конкурентни продукти са продукти, различни от тези, предлагани на пазара и/или продавани от член на групата компании Corteva Agriscience.

*Based on U.S. market research.

Източник: www.seedtoday.com