Агрономия •  2.01.2024 г.

Иновативните пакети на Corteva Agriscience™ за житни култури през 2024г. осигуряват царска защита

Something went wrong. Please try again later...

През 2024г. Българските фермери ще могат да използват иновативните пакети от двата  фунгицида при житни култури ВЕРБЕН® , УНИВОК®, които притежават добавена стойност в борбата с икономически важните болести, както и новият хербицид с нов начин на действие КВЕЛЕКС®.

 

Търсете през 2024г. пакетното  предложение, създадено от последните иновации в растителната защита – Истински новият хербицид за широколистни плевели при житни  Квелекс®  в комбинация с един от двата нови фунгицида  Унивок®  или Вербен®. Тези пакети ще Ви осигурят безупречен контрол на всички важни широколистни плевели и икономически най-важните болести по житните култури.

 

Квелекс® е хербицид, който ефективно контролира едногодишни и многогодишни широколистни плевели. КВЕЛЕКС® е нов етап в борбата с плевели и контролира устойчивите на сулфонилурея и хормоноподобни хербициди поради активното вещество Arylex™ Active - от нова химична група и различен начин на действие срещу широк спектър от плевели, като най-същественото му предимство, е че е първото ново активно вещество създадено след повече от 20 години и е средство насочено за борба с резистентността възникнала в някои видове плевели, в следствие на дългогодишна употреба на сулфонилурея хербициди .

 

За борба срещу всички икономически важни болести в житните култури Ви предлагаме новият фунгицид за житни култури Вербен®. Той е ново надеждно фунгицидно решение за контрол на най-важните болести при житни култури с контактно, предпазно, системно и трансламинарно действие и газова фаза.

Вербен® се справя безупречно срещу видове септория, видове ръжди, мрежести петна, листен пригор, дрешлера, брашнеста мана, като препоръката за доза на употреба са  -  Т1 – 60 мл/дка и Т2 – 75 мл/дка и Т3 – 90мл/дка.

Второто ни пакетно предложение на Квелекс® е с новият фунгицид на Corteva Agriscience   -  Унивок®, който осигурява изключително предпазно, стопиращо и лечебно  действие срещу всички важни болести при житните култури.

 

Унивок® е двукомпонентен фунгицид съдържащ протиоконазол, които е един от най-новите и мощни триазоли, със системно, лечебно и предпразно действие и изцяло новото активно вещество Inatreq™ active от нова химична група и нов начин на действие срещу широк спектър от болести, като най-същественото му предимство е че нов еталон срещу видовете септория и е средство за борбата с резистентността към този патоген.

Унивок® се прилага в гъвкава доза в зависимост от момента на приложение, както следва: Т1 – 120 мл/дка; Т2 – 130 мл/дка и Т3 за защита от фузариум в доза от 130 до 150 мл/дка.

Уважаеми земеделци, доверете се на пакетните предложения от хербицида Квелекс® и двата фунгицида Унивок®  или Вербен® за надеждна и ефикасна защита на житните Ви култури от проблемните широколистни плевели и болести и то на перфектна цена !