Article •  10.02.2022 г.

Традиция и иновация в един пакет

Something went wrong. Please try again later...

 Дерби® Супер едно с Унивок® или Иновор®*Гъвкаво решениe за всички ситуации при житните култури

Търсете през 2022г. пакетното  предложение съчетаващо традицията на доказалия се хербицид за широколистно заплевеляване -  Дерби® Супер Едно в комбинация с един от двата нови фунгицида  Унивок®  или Иновор®*. Тези пакети ще Ви предоставят безупречно справяне с всички широколистни плевели и икономически най-важните болести по житните култури.

 

Дерби® Супер Едно /Ланселот® - хербицид, който ефективно контролира едногодишни и многогодишни широколистни плевели. Той е регистриран за приложение при житни култури  - пшеница и ечемик и за втора година  при царевица за зърно и силаж.

Спира растежа и развитието на чувствителните плевели в рамките на един ден след третирането.

Дерби® Супер едно/Ланселот® работи перфектно в оптимални условия, при които плевелите се развиват нормално.

Ниските температури до 5C° и температурни амплитуди не влият на действието му.

Дерби® Супер едно/Ланселот® e вегетационен  хербицид, проникващ в плевелите през вегетативните части  и след това се транслоцира в цялото растение. Другото предимство на Дерби® Супер едно/Ланселот® е, стопира растежа на вторично поникващите плевели 2-3 седмици след третиране.

Селективен  е към културата, приложен след втори лист.  Ефективен срещу лепка,  дори и в напреднал стадий, ефемерни плевели, в т.ч. великденче и теменужка и срещу технологична самосевка слънчоглед, както и срещу технологична самосевка рапица.

За борба срещу всички икономически важни болести в житните култури Ви предлагаме новият фунгицид за житни култури Иновор®*. Той е комбинация от пираклостробин с флуксапироксад  и  притежава продължително предпазно действие, като защитава от проникването на патогените; стопиращо действие, което   унищожава вече развитите спори и лекуващо действие, което блокира развитието на гъбните патогени и спира растежа на хифите.

Иновор™ се справя безупречно срещу видове септория, видове ръжди, мрежести петна, листен пригор, дрешлера, брашнеста мана, като препоръката за доза на употреба са  -  Т1 – 75 мл/дка и Т2 – 90 мл/дка.

Второто ни пакетно предложение на Дерби® Супер Едно е с новият фунгицид на Corteva Agriscience   -  Унивок®, който предлага изключителено предпазно, стопиращо и лечебно  действие срещу всички важни болести при житните култури.

Унивок® е двукомпонентен фунгицид съдържащ протиоконазол, които е един от най-новите триазоли, със системно, лечебно и предпразно действие и изцяло новото активно вещество Inatreq™ active от нова химична група и нов начин на действие срещу широк спектър от болести, като най-същественото му предимство е че нов еталон срещу видовете септория и е средство за борбата с резистентността към този патоген.

Унивок® се прилага в гъвкава доза в зависимост от момента на приложение, както следва: Т1 – 120 мл/дка; Т2 – 130 мл/дка и Т3 за защита от фузариум в доза от 130 до 150 мл/дка.

Уважаеми земеделци, доверете се на пакетните предложения от хербицида Дерби® Супер Едно и един от двата фунгицида Унивог®  или Иновор™* за надеждна и ефикасна защита на житните Ви култури от проблемните широколистни плевели и болести и то на перфектна цена !

*Иновор® е продукт и регистрирана търговска марка на BASF, дистрибутирана от Corteva Agriscience™